Homepage

Rockport INK

Voor een ultragoede cappuccino kan je me ’s nachts wakker maken. En voor een complexe uitdaging ook. Interim consultancy opdrachten gaan voor mij hand in hand met leiderschapsontwikkeling. Maar eerst eens rustig met een kennismaking in mijn favoriete koffiebar. Of beter nog: bij jullie op de zaak. Kan ik naast de koffie ook de sfeer gelijk proeven. Ik ben vrij makkelijk bereikbaar via onderstaande gegevens en vanaf 09:00 kun je ook redelijk snel een antwoord terug verwachten.

Jacqueline Smit
RockportInk

M: jacqueline@rockportink.com
T: +31610980508

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik ben er voor die momenten dat je denkt: #watnu?

Business plannen, beleidsnotities, visiedocumenten, merkmanifesten, forecasts: ik ken ze. Ik heb ze gemaakt, laten maken, begeleid, geïnitieerd, gefaciliteerd of moeten aanhoren. In ellenlange, dodelijk saaie sessies. Of in een tsunami van tienduizenden emails en PowerPoint decks over me heen gekregen, de afgelopen twintig jaar.

Leidde dat ergens toe? Ja hoor. Vraag maar aan de bedrijven waarvoor ik heb gewerkt. Verandertrajecten rondde ik vaak sneller af dan verwacht en teams werken duurzaam effectiever.

Volgens de vakbladen, de boekjes en de headhunters beweeg ik me ‘op het vlak van digitale transformatie en verandermanagement’. Dat klinkt mooi, maar als je mij op de man af zou vragen wat ik nu eigenlijk precies doe, zou ik antwoorden: “ik breng mensen en merken naar het nu”. Dat klinkt misschien een stuk minder hip, maar raakt wel meer mijn kern.

Waar je me ’s nachts voor wakker mag bellen, zijn ‘oude’ merken. Met een lange traditie, en een indrukwekkende heritage. Veel van juist dat soort merken lopen nu tegen de nieuwe wereld aan. Hun systemen zijn vastgelopen, hun patronen zitten hen in de weg. Ze verstarren. Zonde, want vaak hebben deze ‘oudgedienden’ zóveel waarde die ze zelf even niet meer zien. En met een paar simpele observaties en interventies van een ervaren buitenstaander, een hybride expert met één been in de oude en één in de nieuwe wereld, kan er zoveel verbeteren. Ik laat dat weer stromen, met respect voor het onmiskenbare merk-DNA. Ik onderzoek alles en behoud het goede, zeg maar.

Hoewel ik van de keiharde resultaten ben, van dat wat er uiteindelijk onder de streep staat, werk ik vanuit een mensgerichte en idealistische houding.

Ja, ik leg haarfijn dingen bloot, maar doe dat wel op een integere, transparante en inclusieve manier.

Alleen dan kan ik groei realiseren volgens de route waarvan ik denk dat het de enige juiste is: via het merk, via de mensen en via het hart. Ik werk kort, snel, direct, kom vanaf dag 1 tot the point.

Mijn werkwijze helpt mensen en organisaties om datgene dat niet (meer) bij hen hoort, van zich af te schudden. Los te laten. En gek genoeg: zelfs start-ups, die toch veel minder geschiedenis hebben, vragen me ook om hen te coachen. Ook dat vind ik leuk, vooral als ze de bedoeling hebben om de wereld een beetje mooier achter te laten dan hoe we haar aantroffen.

Voor mij geen jarenlange consultancy trajecten waarin ik corporates ‘naar de toekomst breng’ en zulke onduidelijke rapporten oplever, dat je me nog een half jaar moet inhuren om ze te begrijpen.

Ten eerste begint die toekomst namelijk nu. En ten tweede maak ik nooit rapporten: ik kijk onmiddellijk naar de juiste interventies die direct effect hebben. Op mensen. Op afdelingen. Op verdienmodellen. Op directies. Op cijfers. Op groei (en nee, niet alleen van die cijfers).

Als je nu denkt dat ik iets voor je kan betekenen, komt de onvermijdelijke vraag: “wat nu?”. Da’s niet zo moeilijk. Laten we eerst eens kijken of we bij elkaar passen, en kennismaken. Als dat klikt, pakken we het vandaar weer op.

In het straks.

Rockport pink

Ik heb deze site natuurlijk niet voor niks zo laten maken. Dat je continue kunt volgen wat ik uitspook. In het hier, in het nu. Realtime, de hele dag door. Dat vond ik wel passen bij mijn eigen positionering. Maar ook hier geldt: zelfs ik heb zo mijn momenten. De mindere, de goeie en de uitmuntende. Die laatste twee, die verzamel ik zo af en toe, om de maand, in een leuk overzichtje. Inclusief het laatste nieuws wat ik ook nog kwijt wil. Op de hoogte blijven? Meld je hier aan.
Rockport Petrol

Je bent zo goed als je laatste klus, natuurlijk. En gelukkig kan ik daar met een goed gevoel op terugkijken. Net als mijn opdrachtgevers doen. Maar: het blijft natuurlijk een overzichtje over het verleden, zo’n CV. We moeten dóór. Elke dag weer, elke dag in het nu. Als jij ook graag op het lijstje wilt komen, laat dat even je emailadres achter. Dan heb ik die maar vast. Voor straks.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.